lørdag den 26. november 2011

Risotto på menuen




Til husstandens store glæde stod menuen på risotto i går, for min skyld kunne jeg sagtens have nøjes med en en skål udelukkende med den cremede masse, men herren forlagte noget mere protein holdigt, så det blev suppleret op med lidt laks, nu slet ikke noget dårligt valg. 

Risotto er super net og variationerne undelige, denne gang bestod den kun af 

ca. 250g risottoris 
3 tynde porre
2 fed hvidløg
ca. 100 g parmesan
ca. 1 L. grøntsagsbouillon 
olivenolie
Peber

  • Skær porre i små stykker og hak hvidløg
  • Steg porre og hvidløg i lidt olie i en gryde til de bliver klare
  • Tilsæt ris, og lad den kort stege med (ca. 1 min.)
  • Tilsæt bouillon af små omgange under omrøring, væsken skal være kogt ind i risene inde der tilsættes mere. 
  • Efter ca. 20 min skulle du gerne have tilsat ca. 1 L væske (måske lidt mindre) og du kan nu tilsætte parmesan og lade det kort trække ind et par minutter. 
  • Smag til med peber og den er nu klar til at servere
Som sagt variationerne er uendelige, du kan også tilsætte svampe (de steges i lidt smør  inden), lidt  stegt kylling eller spinat det er op til dig, du putter bare dit fyld i sammen med osten. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar