tirsdag den 19. marts 2013

Mayo



Jeg kan love dig for at begejstringen var stor da jeg stod med min første hjemmelavede mayonnaise.  Jeg har prøvet et par gange før, men på mystisk vis stod jeg hver gang tilbage med en tynd sjasket masse. Men denne gang lykkedes det (skulle dog lige se en video eller to på youtube) giver min håndmixer kredit for at det denne gang blev til en lækker blød masse.

Jeg brugte:

2 bærer pasteuriseret æggeblommer
1 tsk. salt
1 spsk. eddike
ca. 3 dl. rapsolie

Jeg to æggeblommerne ud af køleskabet i god tid, har en gang læst at olie og æggeblommer skal have ca. samme temperatur for ikke at skille.

De to bærer æggeblommer op i en skål (jeg brugte en høj slank skål til at piske i) tilsatte salt og piskede til det begyndte at blive luftigt og tykne lidt, tilsatte derefter eddike lidt af gange under piskning. Herefter kom jeg olie i en tynd stråle, her også en lille smule af gangen indtil det havde den rette konsistens og mængde.
Resultat: Et stort glas lækker lysegul mayonnaise, meget mere luftig og blød end dem man køber.

De varmeste anbefalinger, for at give sig i kast med det herfra. 

  


1 kommentar:

  1. Dejligt med opskrifter og nye indlæg :) Skal helt sikkert lave Mayo snart!

    SvarSlet